Dieplader transport

Dieplader transport – een flexibele optie

Dieplader transport wagens zijn een zeer belangrijk onderdeel van het transport van zwaar materieel en bouwmaterialen. Ze kunnen eenvoudig worden gemonteerd op vlakke opleggers of andere terreinvoertuigen met offroad-loopvlakwielen voor eenvoudig transport en transport naar de gewenste locatie. Ze kunnen verschillende soorten zwaar materieel vervoeren, zoals bulldozers, grondverzetmachines, backhoes en vorkheftrucks. Ze worden vaak gebruikt voor het vervoer van industriële chemicaliën, kolen, cement en andere gevaarlijke materialen die te groot zijn om in standaard trailers of op de openbare weg te worden vervoerd. Er zijn verschillende bedrijven in de Verenigde Staten die diepladers en trailerdiensten leveren tegen zeer betaalbare prijzen.

Standaardtypes van heavy-duty vrachtwagens

De standaardtypes van heavy-duty vrachtwagens omvatten diepladers die een enkele, dubbele of drieassige belasting ondersteunen; een “super double” die drie dubbele of driedubbele belastingen ondersteunt; of een “super swivel” waarmee de bestuurder de wielen kan draaien tijdens het laden; en een optionele “low-load” trailer die wordt ondersteund door een dubbelzijdige taps toelopende rol en een enkele of dubbele lading vracht vervoert. De meeste van deze vrachtwagens zijn nu echter uitgerust met een omkeerbaar laadmechanisme, waarmee de vrachtwagenchauffeur de richting van de lading kan omkeren, waardoor hij of zij ladingen kan oppakken die naar de onderkant (weg van de bestuurderspositie) van de de snelweg of de snelweg.

Tandemassers

Tandemassers daarentegen zijn speciaal ontworpen om grotere ladingen te dragen en worden meestal aan de achterkant van grotere vrachtwagens bevestigd. Ze zijn ideaal voor het vervoer van extreem zware machines en kunnen vaak zeer zware lasten dragen. Dit komt omdat de ene kant van een tandemas meestal grotere ladingen kan opnemen dan aan de andere kant kan worden gedragen. Afhankelijk van de toepassing kunnen deze typen opleggers gesloten of open zijn. In de meeste gevallen zijn deze opleggers uitgerust met hoogwerkers waarmee de chauffeur de beladen oplegger op de grond kan laten zakken. Sommige tandemassers zijn uitgerust met draaibare stoelen, zodat de bestuurder ook tijdens het rijden in het voertuig kan worden geholpen. Een laatste optie die veel bedrijven aanbieden voor dieplader transport zijn zelfladers.