Een matras van 180×220 is de ideale maat voor stellen

matras 180x220

Regelmatig hoor je verhalen over wat de beste matrassen zouden zijn als je met je partner slaapt. Wij kunnen je vertellen dat de juiste afmeting in ieder geval een matras van 180×220 is. De lengte is natuurlijk afhankelijk van hoe lang jij en je partner zijn. De breedte van 180 is echter voor de meeste mensen precies goed als je naast iemand slaapt.

matras 180x220

Draaien en warm worden

Herken je dit? Je bent iemand die veel draait tijdens het slapen en wordt soms helemaal aan de andere kant van je bed wakker. Misschien vindt je partner dit wel heel vervelend. Of misschien ben jij iemand die het heel snel warm krijgt in de nacht en dan juist de deken helemaal van zich aftrapt en ver van de ander af wil liggen. Samen slapen is fijn, maar kan ook nogal een uitdaging zijn.

Met een matras van 180×220 heeft de gemiddelde volwassen persoon precies genoeg ruimte om te draaien en warm te worden zonder onnodige kou tussen de twee personen in te creëren. Wanneer je een erg groot bed hebt en toch een deken deelt kan dit namelijk heel onpraktisch zijn. 

matras 180x220

Zijn jij en je partner allebei onder de 1.70 meter? Dat is zeker niet uitzonderlijk in Nederland. Gelukkig zijn er ook matrassen van 180×210 of 180×200, zodat je niet onnodig betaalt voor een veel te lang matras.