Velgen onderhouden

bmw 5 serie velgen

Of je auto nou goedkoop of duur is, japans of duits is, de velgen zijn een van de opvallendste delen van de auto. Alle soorten velgen, zowel volkswagen velgen, als audi velgen hebben daarom goed onderhoud nodig. Meestal kom je met het goed schoonhouden van je velgen al een heel eind. Hierdoor behouden de velgen hun glans en zie je ze natuurlijk beter. Als je vuil te lang laat zitten wordt het steeds lastiger om de velgen weer mooi glanzend te krijgen. Verder zijn velgen vaak van verschillende materialen gemaakt, dus is het handig om te weten hoe jij jouw velgen het beste onderhoud.

Regelmatig schoonmaken

Als je je velgen gaat schoonmaken moet je een juiste manier van reinigen aanhouden. Door vet, remstof, en ander hardnekkig vuil kunnen velgen er extreem vies uitzien. Het lijkt dan misschien beter om voor een heftige reiniger te kiezen. Dit kan in het geval van verwaarloosde velgen inderdaad zo zijn, maar over het algemeen is voor een meer regelmatig onderhoud een zachte reiniger geschikter. Deze reinigers zullen de velgen niet op de lange termijn beschadigen. Hetzelfde geldt voor het gebruik van een borstel versus het gebruik van een doek. De borstel is beter als de velgen erg vies zijn, maar gebruik een doek tijdens het regelmatige onderhoud.

Onderhoud per velg

Als je dan net zo goed bezig bent met het schoonmaken van jouw dure bmw m velgen 18 inch wil je ze natuurlijk niet per ongeluk beschadigen met een verkeerde manier van onderhoud. Stel jouw auto heeft aluminium velgen, zorg dan dat je ze reinigd met koud water dat niet onder druk staat. Het gebruik van een borstel kan ook voor krassen op de velgen zorgen. Zure middelen (heftige reinigers) beschadigen ook snel. Eindig met een lak om de velgen preventief te beschermen tegen vuil. Krassen op de velg kunnen hiervoor eventueel afgeschuurd worden waarna ze door de lak gedicht worden, maar slijp niet verder dan 1 millimeter diepte!