BHV cursus

Als bedrijf ben je verplicht om je werknemers een veilige en gezonde werkomgeving te bieden. Om te zorgen voor deze werkomgeving kan je veiligheidsexperts van G4S Safety solutions inschakelen om de risico’s te analyseren en advies uit te brengen. Uit een Risico Inventarisatie en Evaluatie worden alle risico’s in kaart gebracht. Daarnaast is het belangrijk én verplicht om bedrijfshulpverlening (BHV) te bieden. Vanuit de Arbowet moeten werkgevers een of meerdere BHV’ers op de werkvloer hebben, zodat ze een veilige en gezonde werkomgeving kunnen garanderen. Bij G4S  Safety solutions kunnen medewerkers deze BHV cursus volgen en leren ze alles over veiligheid.

Theorie en praktijk

Iedere werknemer moet deze BHV cursus jaarlijks herhalen om zo up-to-date te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van communicatie, alarmeren, ontruimen, brand bestrijden en levensreddende handelingen. Daarom kunnen medewerkers bij G4S Safety solutions een herhalingstraining volgen of een BHV basistraining als dit de eerste keer is dat ze de opleiding volgen. Tijdens de opleiding leren de medewerkers alles om veilig te kunnen werken. Zo weten ze wat ze moeten doen als zich een ongeluk voordoet en kunnen ze zelfs levens redden. Een BHV cursus bestaat uit een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte. Tijdens het theoretische deel leren cursisten alles over veiligheid en na de theorie moeten ze alles in de praktijk brengen. Op trainingslocaties worden verschillende scenario’s nagebootst, zodat de medewerkers een optimale voorbereiding krijgen en weten wat ze moeten doen als er sprake is van een echte noodsituatie.

Optimale voorbereiding

De BHV cursus kan op verschillende plekken in het land gevolgd worden, zodat er altijd een locatie in de buurt is. G4S traint jaarlijks 100.000 cursisten en is dus heel ervaren in het geven van trainingen, waaronder de BHV cursus. Met een BHV cursus van G4S Safety solutions ben je als werknemer dus optimaal voorbereid op een noodsituatie op de werkvloer.