Leuke items om cadeau te geven op een babyshower

Wellicht ben je zelf wel eens op een babyshower geweest. Voor de lezers die dit begrip niet kennen, een babyshower geef je voordat de baby is geboren waarbij je viert dat je binnenkort ouder(s) wordt. Deze dag is vaak voor de aanstaande ouder heel overweldigend. Veel aandacht, vrienden en vaak ook veel cadeau’s. Maar wat geef je nu aan iemand die een baby shower geeft?

Speelgoed doet het goed

De toekomstige ouders zullen zware nachten en dagen tegemoet zien. Een baby die 24 uur per dag aandacht, eten of slapen wilt, daar gaat alle focus naar. Maar wat daarbij kan helpen is als jij een klein speelgoedje geeft dat de baby een beetje kan kalmeren of afleiden als de baby even niet tevreden is. Een baby is vaak erg makkelijk wat betreft aandacht en dit speelgoed kan dus van alles zijn. Denk daarbij aan een knisperboekje, iets dat een klein liedje afspeelt of een bijtring. Zo geef je de ouder iets om zelf even niet te veel bezig moeten zijn met de baby maar is de baby wel vermaakt en tevreden.

Kleding kun je niet genoeg hebben

Als kersverse ouder ben je veel bezig met luiers verschonen, spuugdoekjes pakken en al deze kleding wassen en weer gebruiken. Daarom kunnen kleren nooit mis gaan.

Loop bijvoorbeeld even naar die schattige kledingwinkel kinderkleding bij jou in de stad of dorp en bekijk wat voor leuke kleding ze daar hebben. Denk daarbij aan de maat van de baby maar ook aan hoe dit zal zitten voor het kindje en wat voor materiaal er gebruikt is.

Zo kun je denken aan een Name It romper, een slabbetje, schoentjes of slofjes, een mutsje, jurkjes of rokjes, t-shirts of vestjes. Bedenk daarbij dat babys het warm genoeg moeten hebben en welke materialen daarvoor wel en niet geschikt zijn. Z is het vaak voor een kleine baby fijn als hij wollen kleertjes kan dragen die niet jeuken of zo min mogelijk synthetische stoffen zodat de baby ook niet oververhit kan raken omdat de kleding niet genoeg ventileert.

Wees zelf creatief

Je kunt ervoor kiezen om iets te kopen in een winkel maar je kunt ook iets zelf maken als je dat leuk vindt. Zo is het bijvoorbeeld leuk, als je kunt haken en/of breien, om zelf een mutsje, wantjes of andere kinderkleertjes te maken. Daarbij kun jij jouw creativiteit gebruiken en bijvoorbeeld de naam van de baby, als die bekend is, in de kleding verwerken.

Ook kun je denken aan het maken van een baby mobiel, dat is een draaimechanisme met kleine poppetjes eraan waar een baby naar kan kijken als hij op een kleedje of bedje ligt.

Boekjes met vele verhalen

Ondanks dat een baby of klein kind zelf nog niet kan lezen uiteraard, is het voor veel kinderen wel fijn om voor het slapen voorgelezen te worden. Daarom zijn kinderboeken met veel plaatjes, die een baby dan weer wel kan leren herkennen, vaak een goed cadeau. Het is ook voor de ouders een fijn moment om even tot rust te komen en een vast ritueel voor het slapen van hun kindje te hebben.